Ångerrätt

Information till dig som konsument
 

Som konsument har du inte någon ångerrätt för de juridiska mallar och övriga digitala innehåll som du kan köpa på Recollecta Juridiks hemsida. Det beror på att digitalt innehåll inte omfattas av ångerrätten enligt 11 § 11 p. lagen (2005:59) om distansavtal och avtal utanför affärslokaler, om du uttryckligen samtycker till att det digitala innehållet levereras utan ångerrätt. För att kunna genomföra ett köp av digitalt innehåll på Recollecta Juridiks hemsida behöver du först ge ditt samtycke till att leveransen sker utan ångerrätt.
 

Med digitalt innehåll avses bland annat dokument som inte levereras på ett fysiskt medium, där leveransen sker genom nedladdning. De juridiska dokument som kan köpas på Recollecta Juridiks hemsida omfattas av definitionen på digitalt innehåll, vilket därmed innebär att ditt köp inte omfattas av ångerrätten.
 

Det digitala innehåll som du köper levereras omedelbart efter att du har genomfört din beställning. Det är mot bakgrund av detta som du behöver frånsäga dig din normala rätt till 14 dagars ångerrätt.

För mer information kan du kontakta Recollecta Juridik på info@recollecta.se. Du kan läsa mer om företaget i våra allmänna villkor samt personuppgiftspolicy som du finner längst ner på sidan.